Auteur Topic: Nieuwsberichten  (gelezen 20599 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #15 Gepost op: 08 april, 2018, 10:31:28 »
The Music of Stranger Things: toffe soundtrack, maar waar zijn de beelden?The Music of Stranger Things deed het in de AB met flikkerende lampen en een rookmachine. De beelden uit de bejubelde sciencefictionserie moest u er zelf bij fantaseren. Beetje jammer, toch.

Kyle Dixon en Michael Stein vertikten het om fragmenten uit Stranger Things te vertonen tijdens hun felgehypete soundtrackconcert in Brussel. Fans van die populaire Netflix-serie (over een bende BMX-kinderen in de jaren 80 die in hun stadje een poort naar een andere dimensie ontdekken) stonden er wellicht wat beteuterd bij.

Wie uitsluitend was gekomen voor de knarsende, knisperende analoge synthgeluiden van het Amerikaanse duo, kreeg wél waar voor zijn geld. Naar verluidt kiest het cultduo (dat ook lid is van de synthband S U R V I V E) bewust voor zo’n sobere aanpak. De heren beklemtonen graag dat hun muziek los moet kunnen staan van de televisieserie. Dat er ook een auteursrechtelijke kwestie meespeelt waardoor het niet eenvoudig is om zomaar fragmenten uit de reeks te projecteren, vermelden we er voor het gemak even bij.

Aardbeving

U moest uw verbeelding bijgevolg gebruiken en dat was eigenlijk niet zo heel moeilijk. Het rode theatergordijn schoof open en onthulde veel dwarrelende rook en een imposante lichtinstallatie waarin tl-buizen schots en scheef zaten verankerd, alsof je staarde naar een klaslokaal waar net een aardbeving was doorgetrokken. De lampen verkleurden naarmate de stemming van de muziek veranderde: bloedrood voor dreiging, blauw voor contemplatie, wit voor verraderlijke verpozing. Althans, dat haalden wij er uit. Achteraan het podium, in de mist, zaten twee silhouetten achter keyboards: Dixon en Stein. Een stel onbeweeglijke mannequinpoppen.

Hun aan legendarische soundtrackcomponisten als Harold Faltermeyer en John Carpenter schatplichtige synth-escapades scheurden de poorten van de hel wijdopen. Zeker, we genoten van de feeërieke  arpeggio’s die in slow motion door de duistere zaal meanderden en plaatsmaakten voor iets wat op de ijselijke doodskreet van verdoemde zielen leek: onverrichter zake werd je opgezogen door The Upside Down, de aardedonkere wentelwereld waarin de personages uit de serie terechtkomen. Een ademstoot later katapulteerde het duo ons door een kille luchtschacht waarin diepbrommende en suizende ambient onze broekspijpen liet flapperen.

De hellehonden komen

De tl’s flikkerden op het ritme van een industrieel gedaver dat de komst van Iets Boosaardigs aankondigde. Een bal elektronische noise leek te desintegreren als een ineenstortende ruïne. Uit het puin zouden zo de Demogorgons hebben kunnen rechtklauteren, de hellehonden met de kop van een vleesetende plant die ons in de serie de daver op het lijf joegen. Aan de gehypnotiseerde blikken om ons heen te oordelen, waren wij niet de enigen die de afleveringen nog eens aan ons geestesoog lieten voorbijtrekken.

Maar na een dik halfuur metalige agressie, spookachtige windvlagen, nerveus makende strobo’s en trommelvliesverbrijzelende straaljagerherrie zag je de aandacht van het publiek verslappen. Het intense filmsfeertje verdroeg de  kwebbelende toeschouwers niet. Jammer, maar we kunnen het de zwaar op de proef gestelde bingewatchers in de zaal niet kwalijk nemen. Ja, Dixon en Stein opereerden onder de vlag van het BRDCST-festival, de formule waarmee de AB vooral experimentele, avontuurlijke muziek een platform geeft. Maar het Stranger Things-publiek bestaat natuurlijk niet uitsluitend uit geluidsfreaks en synthesizeradepten.

Gemiste kans

Het sporadisch gebruik van fragmenten uit de serie had het verschil kunnen maken. Stelt u het zich even voor: de silhouetten van de in slowmotion sluipende Demogorgons, op de meedogenloze drilboorbassen van Dixon en Stein. Of het reusachtige octopus-achtige schaduwmonster, The Mind Flayer, dat plots boven het publiek uittorent terwijl atonale klankflarden om de oren gieren. Zelfs een close-up van het verontruste, engelachtige kopje van Eleven, het uit het overheidslabo ontsnapte meisje, dat tergend de cameralens instaart, had het kippenvel in rotten van tien over onze ruggengraat gestuurd. Gemiste kans, lijkt ons.

Ondanks bovengenoemd euvel hoort u ons niet klagen over de hallucinante soundtrackcomposities van Dixon en Stein. Onze oren zetten het in de AB met plezier op een bloeden bij al die helse synth-excessen. Straks meer van dat in seizoen 3!

De Morgen 07-04-2018

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #16 Gepost op: 16 mei, 2018, 23:43:23 »
Eerste trailer film Freddie Mercury

Fans van Queen kunnen een vreugdesprongetje maken: dit najaar verschijnt de film Bohemian rhapsody, een biopic over Freddie Mercury van Queen. De officiële trailer bevat alvast een medley van de bekendste nummers.

https://youtu.be/T4C2ASIUJZE

Bohemian rhapsody toont de snelle opkomst van de band aan de hand van hun bekendste nummers, de uitzonderlijke levensstijl van frontman Freddie Mercury en hun optreden op het legendarische benefietconcert Live Aid.

De Amerikaanse acteur Rami Malek zal de hoofdrol spelen in Bohemian rhapsody. Malek was onder meer te zien in de Night at the museum-films en is bekend van Mr. Robot.

De regie was aanvankelijk in handen van Bryan Singer, die onder meer Valkyrie regisseerde. Hij werd door Twentieth Century Fox echter de laan uitgestuurd en vervangen door Dexter Fletcher. Fletcher heeft een acteercarrière achter de rug, met een hoofdrol in Lock, stock and two smoking barrels van Guy Ritchie. Zijn laatste werk als regisseur was de matige komedie Eddie the eagle, maar hij heeft ervaring: met Proclaimers-musical Sunshine on Leith maakte hij al een kritisch succes van een muziekfilm. Het scenario is van de schrijver van The theory of everything.

Eerst zou Sacha Baron Cohen de rol van Freddie Mercury vertolken, maar hij bedankte omdat de overige Queen-leden een grotere rol in de film wilden dan hij in gedachten had.

De Standaard 16-05-2018

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #17 Gepost op: 18 juni, 2018, 09:18:48 »
Kiss houdt het voor bekeken

De legendarische band Kiss gooit de handdoek in de ring. Uiteraard doen ze dat niet zonder enkele afscheidsconcerten. En dat zien ze bijzonder groots, want het gezelschap zou vanaf 2019 drie jaar lang op afscheidstournee gaan.
Frontman Gene Simmons heeft het nu al over de “most spectacular tour ever”. Wordt - ongetwijfeld - vervolgd.

Bron: DaMusic 09-06-2018

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #18 Gepost op: 29 juni, 2018, 11:10:56 »
Er komen nog 35 platen van Prince op de markt

Muzieklabel Sony Music gaat het grootste deel van het werk van Prince opnieuw uitbrengen. De zanger overleed in april 2016. Sinds die dag hebben zijn familieleden onderhandeld met 3 grote labels. En met resultaat en goed nieuws voor de fans.

De broers en zussen van Prince hebben naast Sony ook gepraat met Universal en Warner. Volgens het contract komen eerst 19 platen op de markt die Prince maakte tussen 1995 en 2010. Prince had toen gebroken met Warner en gaf zijn muziek onafhankelijk uit. Hij zei dat Warner hem als een slaaf behandelde. Maar op het einde van zijn leven had hij vrede gesloten met Warner.

Over 3 jaar krijgt Sony ook de rechten op ouder werk, onder meer "Controversy", "1999", en "Around the world in a day". "Purple rain" zit niet in de overeenkomst. Vorig jaar beweerde Universal dat het de rechten had op onuitgegeven werk van Prince. Maar het gerecht verklaarde dat nietig.

https://www.youtube.com/watch?V=rblt2EtFfC4

Bron: VRT.be 29-06-2018

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #19 Gepost op: 01 juli, 2018, 09:50:46 »
Gregory Porter: gered door handjeklap-hit

De zon brandde dan niet meer, ze scheen nog wel volop in het amfitheater waar Gregory Porter aantrad. Tikje jammer vonden wij dat, want Porter maakt juist muziek die geen fel zonlicht verdraagt en eerder tot zijn recht komt in de schemering; dat prachtige moment waarop de zomerzon eindelijk onder de horizon zakt en een mens zin krijgt in een fris aperitief.Porter koos resoluut voor de jazz-aanpak in de eerste helft van zijn concert, maar kreeg de aandacht van het talrijk toegestroomde publiek daarmee maar moeilijk te pakken. Rondom ons kwam er geen einde aan het gebabbel en welk ander plekje we ook opzochten; overal merkten we dat het publiek niet helemaal gegrepen werd door Porters performance.

Dat veranderde toen hij ‘Liquid spirit’ inzette en het publiek zijn ritmische handclaps spontaan overnam. Het blijft een onweerstaanbare mix van jazz, pop en soul, die song. Niet voor niets staat Gregory Porter te boek als de jazzzanger die veel meer genres beheerst dan jazz alleen, en zijn songs graag opleukt met een flinke scheut soul. Zijn bariton klonk ook vanavond weer zoals pure chocolade smaakt: bitterzoet en troostrijk.

Zoals dat in de jazz gebruikelijk is, gaf Porter zijn muzikanten de kans om uitgebreid te soleren. Na de saxofonist was het de beurt aan de bassist, die prompt het baslijntje van Deep Purples ‘Smoke on the water’ inzette, dat hij vervolgens naadloos liet overgaan in ‘Papa was a rolling stone’ van The Temptations. Porter viel in en zette de cover mooi naar zijn hand.

En zo kwam het dus toch nog goed met Gregory Porters crossover-jazz in het amfitheater. Ternauwernood.

Bron: De Standaard 30-06-2018

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #20 Gepost op: 24 juli, 2018, 14:32:49 »
'Zoutelande' is grootste Nederlandstalige hit ooit

'Zoutelande' van BLØF en de Belgische zangeres Geike Arnaert is de grootste Nederlandstalige hit ooit bij onze noorderburen. Het liedje stoot 'Rood' van Marco Borsato van de troon.'Rood' prijkte 11,5 jaar bovenaan de lijst, die gebaseerd is op een puntensysteem naargelang van de notering in de Mega Top 50 op de Nederlandse radiozender NPO3FM. 'Rood' scoorde op basis van dat systeem 1.369 punten in 36 weken. 'Zoutelande', dat deze week genoteerd stond op de 31ste plaats in de hitlijst, heeft nu al 1.380 punten in exact evenveel weken. Daar zullen de komende weken nog wat punten bijkomen.

'Zoutelande' kwam op 18 november vorig jaar binnen op nummer 49. Pas na twee maanden bereikte het nummer de top 10. Daarna stond het tien weken bovenaan de Mega Top 50, slechts één weekje onderbroken door 'Fan' van Famke Louise en Ronnie Flex.

Ultratop

Het liedje is ook bij ons populair. Vorige week verbrak het al een record in de Ultratop, waar het 21 weken lang op 1 stond. Het record stond sinds augustus 2016 op naam van 'Horizon' van Tourist LeMC feat. Spiritual Wally (20 weken).

http://www.youtube.com/watch?V=N0OLEgc-Glk

Bron: De Morgen 24-07-2018

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #21 Gepost op: 30 juli, 2018, 10:15:12 »
Kate Bush, een meisje van 60

Popmuziek met een theatraal en etherisch kantje, een fluwelen stem, vloeiende jurken en lange haren: Kate Bush blijft bekoren en beïnvloeden.

In 1978 bracht Kate Bush haar debuutnummer “Wuthering Heights” uit, vernoemd naar de roman van Emily Brontë uit 1847. Toeval bestaat niet: Emily Brontë werd geboren op dezelfde dag als Kate Bush: 30 juli, maar dan in het jaar 1818, vandaag precies 200 jaar geleden.

Het nummer is nog altijd erg geliefd, onlangs werd erop gedanst in Brussel.

http://www.youtube.be/watch?V=BW3gKKiTvjs

“Wuthering Heights” was de eerste door een vrouw geschreven single die op 1 belandde in de Britse charts. Voor haar eerste album “The kick inside” was David Gilmour van Pink Floyd de producer.

Behalve “Wuthering Heights” werden ook “Them heavy people” en “The man with the child in his eyes” grote hits. Vanaf 1980 produceerde Kate Bush haar platen zelf.

http://www.youtube.be/watch?V=NAj8suae3WY

In 1980 bekoorden"Army dreamers" en "Baboosjka", in 1985 "Running up that hill" en “Cloudbusting”. Dat laatste nummer was geïnspireerd op de Oostenrijkse psychoanalist Wilhelm Reich, die een regenmachine dacht uitgevonden te hebben. Voor de videoclip liet Kate Bush d’r haren kort knippen en speelde acteur Donald Sutherland haar vader.

https://www.youtube.com/watch?v=pllRW9wETzw

In 1986 werd haar duet met Peter Gabriel, “Don’t give up”, erg succesvol.

http://www.youtube.be/watch?V=VjEq-r2agqc

Na het album “The red shoes” uit 1993 verdween Kate Bush uit de publieke aandacht tot in 2005. Toen bracht ze de plaat “Aerial” uit. Bekijk en beluister hier onder het nummer "King of the mountain"

http://www.youtube.be/watch?V=F8xk_AkeP5c

Kate Bush volgt een eigenzinnig parcours, met lange pauzes tussen haar platen en weinig concerten. Een zeldzame reeks optredens in 2014 was een groot succes. Interviews geeft ze zelden.

Kate Bush heeft veel invloed gehad op andere muzikanten en zangeressen als Tori Amos, Sinéad O’Connor, Björk en meer recent Florence and the Machine of Christine and the Queens.

Bron: VRT.be 30-07-2018
« Laatst bewerkt op: 30 juli, 2018, 10:22:21 door BlackMonk »

Offline Nico

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 330
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #22 Gepost op: 03 augustus, 2018, 09:51:17 »
Inderdaad een heel speciale artieste. Ik kan absoluut niet alles smaken uit haar repertoire, maar ik heb al zo lang ik mij herinner een verzamelaar van haar liggen die toch wel een speciaal plaatsje in hart heeft. Nummers als 'Army Dreamers' en 'The Man with the child in his Eyed' geven mij altijd een speciaal gevoel.

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #23 Gepost op: 09 augustus, 2018, 09:36:59 »
De song die Michael Jacksons lp "Thriller" nooit haalde"Behind the Mask", de song die Michael Jacksons lp "Thriller" nooit haalde, pas nu als clip op YouTube.

Van "Behind the Mask", een nummer dat Michael Jackson in 1982 opnam voor zijn legendarische lp "Thriller" maar dat uiteindelijk nooit op die plaat terechtkwam, is nu een clip opgedoken op YouTube. Het artiestenduo Aggressive draaide de clip al in 2012 maar hij is nu pas te zien, negen jaar na het overlijden van de King of Pop.

Negen jaar na de dood van Michael Jackson verschijnt er een clip van zijn nummer “Behind the Mask” op YouTube. Jackson nam de song in 1982 op  voor zijn lp “Thriller”, maar uiteindelijk zou het nummer nooit op die legendarische plaat terechtkomen.

De videoclip is al in 2012 gedraaid door Aggressive, het artiestenduo dat bestaat uit Alex Topaller en Dan Shapiro. Hij staat nu ook op de officiële site van Michael Jackson. Waarom de clip nu pas gelost wordt is niet duidelijk.

“Behind the Mask” was oorspronkelijk een nummer van de Japanse electropopgroep Yellow Magic Orchestra (YMO), tekstschrijver was toen de Brit Chris Mosdell. Het was producer Quincy Jones die Jackson attent maakte op het nummer.

Het was de bedoeling om de auteursrechten in gelijke delen te verdelen onder de oorspronkelijke auteurs en uitvoerders en Michael Jackson. Maar toen Jackson het nummer al had opgenomen konden ze daarover geen akkoord bereiken. Bijgevolg haalde “Behind the Mask” de lp “Thriller” niet. 

Daar zouden de oorspronkelijke auteurs later veel spijt van krijgen, want “Thriller” groeide uit tot de best verkopende lp aller tijden. Volgens het Guinness Book of Records stond de teller in 2017 op 66 miljoen verkochte exemplaren.

“Behind the Mask” stond wel op het postume album “Michael” dat in 2010 uitkwam, een jaar na het overlijden van de King of Pop.

https://www.youtube.com/watch?V=5bOkWTprifg

Bron: VRT.be 08-08-2018[

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #24 Gepost op: 18 augustus, 2018, 15:44:42 »
Zowaar, Willy Sommers op Pukkelpop. Onze recensente liet de zon in haar hart.Doorgaans zijn wij voorzichtig met het adjectief ‘ongezien’, maar in het geval van dit concert staan we onszelf toch toe om het neer te pennen. Spreek ons gerust tegen, maar een Vlaamse volkszanger op Pukkelpop: dat was - wat ons betreft althans - toch redelijk ongezien.

En er waren nog meer memorabele momenten. (Het houdt hier maar niet op met die grootse adjectieven!)

Zo hebben we Daan de polonaise zien dansen. Jawel, de Daan die zichzelf even daarvoor nog als hypercoole chansonnier had gepresenteerd terwijl hij zijn evergreens ‘The player’ en ‘Icon’ bracht, zag zich verplicht om deel te nemen aan de joligheid die Willy Sommers op het podium én in de tent teweegbracht. Het was met lichte tegenzin, dat hebben we wel gezien hoor Daan. Maar het sierde je wel dat je je cool even liet varen en meeging in de flow!

Want wie was er nu bestand tegen de charme van Willy Sommers? We durven het zeggen: níémand in die hele Marquee. De sultan van het Vlaamse lied (niet onze woorden, maar die van ceremoniemeester van dienst Rik Verheye) werd onthaald als een volksheld en hemeltjelief, wat deed hij die titel alle eer aan. Enige nostalgie naar feestelijkheden in dorpse kermistenten tijdens onze jeugd speelt ons nu vast en zeker parten, maar Sommers die aantrad met ‘Als een leeuw in een kooi’ en daarmee de hele tent aan het armzwaaien kreeg (‘En nu gaan we draaien!’): dat vonden wij van een ontroerende schoonheid. Nog mooier werd het toen we de prille twintigers rondom ons uit volle borst hoorden meezingen met ‘Zeven anjers, zeven rozen’, een lied uit 1971. Toen waren we zelf nog niet eens geboren.

Kwam eveneens uit de oude doos, maar kreeg een ronduit indrukwekkende invulling door Sennek: ‘Dag vreemde man’ van Ann Christy. Nu wisten we al dat Laura Groeseneken met haar stem ongekende hoogten bereikt (haar versie van de Bondsong ‘Tomorrow never dies’ op de Night of the Proms staat ons nog altijd bij), maar dat ze een theatrale song als deze eveneens naar haar hand kon zetten, was een aangename verrassing.

Voor een concert dat aangekondigd werd als een concert van Mauro & de Kempenzonen hield Mauro zich opvallend gedeisd. Zelf opende hij met een fijne brassbandversie van ‘It’s a sad sad planet’ (ja hoor, ook Mauro heeft evergreens in zijn repertoire), maar verder liet hij vooral zijn gasten én de Tielense brassband schitteren. Hulde ook aan trompettist Jo Hermans: wanneer hij erbij staat op een podium kun je er donder op zeggen dat het goed gaat zijn. (Zie ook de passage van André Brasseur op Pukkelpop, twee jaar geleden.)

Tot slot nog één advies op deze laatste festivaldag: laat de zon in je hart.

Bron: De Standaard 18-08-2018

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #25 Gepost op: 15 september, 2018, 15:49:36 »
Jean-Michel Jarre kondigt nieuw album aan

Jean-Michel Jarre, pionier van de elektronische muziek viert 50 jaar muziekcarrière met 'Planet Jarre', een compleet overzicht van zijn oeuvre. Het album komt vandaag uit op 2cd, 4lp en digitaal. Het bevat vier hoofdstukken: Soundscapes, Themes, Sequences en Explorations.Jarre rust echter niet op zijn lauweren en kondigt vandaag tevens een nieuw album aan!

Op 16 november 2018 verschijnt 'Jarre Equinoxe Infinity'. Het langverwachte vervolg op zijn historische vierde album, 'Equinoxe'. De eerste 'Equinoxe' kwam dag op dag veertig jaar daarvóór uit, op 16 november 1978.

Het schijfje bleef sindsdien essentieel luistervoer voor muziekliefhebbers. Het idee achter dit gloednieuwe album is dat de mensheid steeds meer vertrouwt op nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie, en de vraag wat er van de mensheid zal worden hierdoor.

De man onthulde net het album-artwork van Filip Hodas, er komen twee versies die verwijzen naar het iconische beeld van het originele album. Eén staat voor de positieve integratie van technologieën in onze leefwereld, de andere verwijst naar de mogelijk destructieve kant ervan.

https://www.youtube.com/watch?V=uAHCFA-UVhg

Bron: DaMusic 15-09-2018

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #26 Gepost op: 29 september, 2018, 19:50:32 »
Opnieuw Stairway to Court voor Led Zeppelin

De juridische procedure over het liedje "Stairway to Heaven", voor het grote publiek hét uithangbord van de Britse hardrockgroep Led Zeppelin, krijgt nog een staartje. Dat bericht het NBC News vrijdag. Volgens erfgenamen van de band Spirit is de intro van het nummer gestolen.Alles draait rond de beroemde akoestische intro van "Stairway to Heaven" uit 1971. Erfgenamen van gitarist Randy California van de groep Spirit zeggen dat die intro is gestolen van het nummer "Taurus" van Spirit in 1968.

In 2016 vond een Amerikaanse jury dat Led Zep geen schuld trof en niets van "Taurus" had gestolen. Maar een districtshof van beroep verwees die uitspraak nu naar de prullenbak.

Het hof oordeelde dat de juryleden verkeerd waren geïnstrueerd en vooringenomen waren. Bovendien ging de rechtbank van eerste aanleg zijn boekje te buiten omdat tijdens de debatten "Taurus" niet mocht worden afgespeeld.

Oordeel vooral zelf of u de gelijkenis tussen de twee nummers hoort:

https://youtu.be/ye7hCIWwhGE

Offline rovara

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 2129
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #27 Gepost op: 30 september, 2018, 11:00:14 »
Wat mij betreft zijn ze wel broers van elkaar , maar niet identiek .  :)

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3855
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #28 Gepost op: 27 oktober, 2018, 11:28:36 »
Sinead O'Connor bekeert zich tot de islam, ze gaat voortaan door het leven als Shuhada'.De Ierse singer-songwriter Sinead O'Connor heeft zich bekeerd tot de islam. Dat heeft ze bekendgemaakt op Twitter. O'Connor, vooral bekend van "Nothing Compares 2 U" uit 1990, gaat voortaan door het leven als Shuhada'.

Volgens O'Connor is haar beslissing "het natuurlijke besluit van de reis van om het even welke intelligente theoloog". "De studie van elk heilig geschrift leidt naar de islam", zegt ze op Twitter. Ze heeft ook een video van zichzelf geüpload waarin ze de adhan zingt, de islamitische oproep tot het gebed.

Vorig jaar wijzigde O'Connor haar wettelijke naam al naar Magda Davitt. Het is niet de eerste keer dat ze zich publiekelijk uitlaat over religie. In 1992 veroorzaakte ze beroering toen ze live op de Amerikaanse televisie een foto van de paus verscheurde.

Zeven jaar later werd ze in Lourdes tot priester gewijd door een afsplitsing van de rooms-katholieke kerk. De katholieke kerk, die niet toelaat dat vrouwen priesters worden, weigerde de ceremonie te erkennen.

Bron: VRTNWS 26-10-2018

Offline rovara

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 2129
Re: Nieuwsberichten
« Reactie #29 Gepost op: 27 oktober, 2018, 12:33:58 »
Rare madam .