Auteur Topic: Artiesten live - Wie? Waar?  (gelezen 543 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline Nico

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 330
Artiesten live - Wie? Waar?
« Gepost op: 20 oktober, 2015, 21:49:37 »
Ik was zondagavond aanwezig in de Trix te Antwerpen. De locatie was mij onbekend. De weg er naar toe was behoorlijk druk, zeker het laatste stuk. Blijkbaar was er net een optreden aflopen in het Sportpaleis en de uittocht was net aangevat. Veel ouders met kinderen, vermoedelijk een optreden gericht aan deze doelgroep.
Maar daar gaat het even niet over. De Trix bleek een heel toffe zaal te zijn, behoorlijk duister, zwarte wanden, trapsgewijs oplopend van podium naar achteren (omgekeerd zou belachelijk geweest zijn). De akoestiek bleek ook behoorlijk goed, voor zover ik daar kennis van heb. En bovenal niet te groot, misschien voor een paar honderd man tot een kleine duizend(?). Het optreden was alleszins niet uitverkocht. Wie was er dan?

Wel, een oude legende kwam op bezoek, namelijk John Lydon, beter bekend voor de vrienden als Johnny Rotten. Hij kwam niet in zijn eenzame zelve, maar als onderdeel van Public Image Limited, oftewel PIL. Ik was daar eigenlijk op sleeptouw met een vriend. Voor mij was het een avontuur, verkenning van beperkt gekende horizonten. En dat is goed meegevallen. Ik moest even de analytische knop afzetten en mij laten meevaren op de flow. Eenmaal op dat niveau aangekomen, was het puur genieten. Johnny heeft waarschijnlijk maar een tessituur van 5 noten (die dan nog niet allemaal op een rij liggen, dit terzijde), de muziek is enorm repetitief, geen grote show, maar dik in orde. Vreemde invloeden: dance, reggae, ...

Onderstaande is alvast gekend, in A'pen was het een andere versie, maar heel interessant.

http://www.youtube.com/watch?v=be0rGkKxSGU

Offline rovara

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2155
Re: Artiesten live - Wie? Waar?
« Reactie #1 Gepost op: 21 oktober, 2015, 02:09:34 »
Jij beschrijft het , Nico , om een mens goesting te doen krijgen .  :)