Auteur Topic: Beste hoofdtelefoons van 2016  (gelezen 6160 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline Gie663

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 26
  • Locatie: Broechem
Re: Beste hoofdtelefoons van 2016
« Gepost op: 18 juni, 2020, 11:17:18 »
Ook ik heb het probleem met huisgenoten die de klank van de installatie niet zo kunnen waarderen 's avonds.
Daarom luister ik 's avonds met een over-ear open hoofdtelefoon : het is wat geven en nemen : de tv mag niet te luid, maar het volume van de hooftelefoon evenmin vanwege het geluid dat nog uit de hoofdtelefoon ontsnapt. Deze hoofdtelefoons creŽren een natuurlijk ruimtelijk stereobeeld, waar gesloten modellen meer moeite mee hebben (mijns inziens natuurlijk).
Mijn oud werkpaard is de Grado SR80i : prima geluid, zeker voor zijn prijs, maar net iets teveel 'in your face', en op termijn vermoeiend.
De twee jaar geleden aangeschafte AKG K92 viel snel door de mand vanwege te gekleurd. Vergeleken met de Grado een 'badkamerakoestiek'. Deze heb ik snel weer verkocht.
Sedert een goed jaar ben ik erg content van de Sennheiser HD 600 : hij scoort op alle vlakken goed, zit comfortabel en je kan er uren naar luisteren zonder stress. Zeker voor klassieke muziek een prachthoofdtelefoon.
Omdat mijn Lavardin IT versterker geen hoofdtelefoonuitgang heeft, stuur ik hem aan met de eerder bescheiden Micromega Myzic hoofdtelefoonversterker : zeer degelijk, maar op termijn is er hier nog ruimte voor verbetering.