Auteur Topic: Dictaturen  (gelezen 954 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3916
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Dictaturen
« Gepost op: 13 april, 2023, 10:26:50 »
Dit is een nogal apart onderwerp voor een forum dat over audio, hifi en muziek gaat. Maar ik wou het jullie toch eens voorleggen.

Een extreemlinkse dictatuur bestaat niet. Elke poging om een communistische staat naar het model van Karl Marx te vestigen is heel vlug (vaak al binnen de paar weken) ontaard in een extreemrechtse fascistische dictatuur. Kijk naar wat ze doen en niet naar wat ze zelf zeggen te zijn.

Ze zijn helemaal geen staat van het volk en door het volk geregeerd. Het volk wordt onderdrukt en de machtshebbers staan boven hen en buiten hen uit. Er wordt een vijand voorgehouden die moet voorkomen dat het volk in opstand komt. Mensen die de staatsideologie niet volgen zijn anders en moeten uitgesloten en geŽlimineerd worden. Dat is racisme in de meest brede betekenis van het woord. Anderszijn kan een kleurtje zijn, een etniciteit, een geloof, een geaardheid, noem maar op. Wie "anders" is, is een vijand van de staat en moet vervolgd worden. En een grote leider moet verheerlijkt worden. Dat is per definitie een extreemrechtse fascistische dictatuur. Deze definitie geldt voor alle dictaturen op onze planeet. Er bestaat geen extreemlinkse dictatuur. Wel dictaturen die zelf zeggen dat ze dat zijn, maar hun gedrag zegt heel wat anders. Vandaar mijn standpunt dat alle bestaande dictaturen extreemrechts en fascistisch zijn.

Offline Nico

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 330
Re: Dictaturen
« Reactie #1 Gepost op: 12 juni, 2023, 22:48:42 »
Ik spring een beetje laat in, maar kan je een dictatuur Łberhaupt als links of rechts bestempelen? Is er een eenduidige definitie voor het linkse of rechtse spectrum van de politiek?

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3916
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Dictaturen
« Reactie #2 Gepost op: 13 juni, 2023, 15:27:39 »
Links of rechts heeft met economie te maken, kijk maar naar het verschil tussen Vooruit (links) en OpenVLD (rechts). Dat kan dan nog aangevuld worden met nationalistische (N-VA) of racistische (VB) elementen.
Het linkse gedachtengoed draait om gelijke kansen voor iedereen en verdeling van de welvaart over alle burgers.
Het rechtse gedachtengoed draait om wie de economie stimuleert door werk te verschaffen maar nog veel meer door meer geld te maken en de economie te verrijken door verkoop. Rechts wil wie de economie vooruit helpt stimuleren, maar wie dat niet kan is daar zelf schuld aan en moet geen hulp van de overheid verwachten. Dat is de basis. Soms worden die oorspronkelijke premissen verwaterd, zeker als er compromissen nodig zijn om een regering te kunnen vormen.

We kennen eigenlijk alleen fascistische dictaturen en die worden steevast bij extreemrechts gerekend. Maar extreemlinkse dictaturen volgen precies hetzelfde stramien.

1. De verheerlijking van een grote leider.
2. De onderdrukking van het eigen volk, desnoods met geweld.
3. Kritiek op de overheid en zeker op de grote leider staat gelijk met hoogverraad en wordt bestraft met zeer langjarige opsluiting of executie.
4. Er is een kleine elite die het goed heeft en de rest van het volk gaat gebukt onder armoede.
5. De vijand is gewoonlijk een minderheidsgroepering die etnisch verschilt en dus makkelijk geÔdentificeerd kan worden.
6. De vijand kan ook een andere staat (of meer andere staten) zijn die hun standpunten niet delen en hen mogelijk zouden willen veroveren. Zo'n vijandbeeld kan de grote leider altijd helpen populairder te zijn en hoge verkiezingsscores te halen.
7. Verkiezingen zijn heel vaak gemanipuleerd: campagne mag alleen gevoerd worden door de regeringspartij en de verkiezingsoverwinning van de grote leider en zijn partij staat altijd op voorhand vast en zal zo'n 84% zijn.
8. De rechtbanken zijn niet onafhankelijk: alle rechters zijn benoemd door de regering en doen netjes wat de regering en met name de grote leider vraagt. Een rechter die dat niet doet wordt beschuldigd van hoogverraad en langjarig opgesloten of geŽxecuteerd.
9. Vrije journalistiek bestaat niet. Alle media zijn eigendom van de staat en presenterent propaganda van de staat en de grote leider en niets anders.

Zoiets bestempelen we als een fascistische dictatuur. Je kunt de economie niet links of rechts noemen vermits die volledig draait rond het verrijken van de elite van het staatsapparaat en de elite rond de grote leider. Maar vanwege het vijandsbeeld en de onderdrukking van etnische minderheden, "heropvoedingskampen" en zelfverrijking van de elite gaat het dus om fascisme. En dat geldt zowel voor Nazi-Duitsland als voor Noord-Korea, de Volksrepubliek China en de USSR en de Oost-Duitse "democratische" republiek. Het valt op dat een rijk dat zijn eigen burgers onderdrukt zich wel "des volks" en "democratisch" noemt. Zo noemt Noord-Korea zichzelf de Democratische Volksrepubliek Korea. En ook China noemt zichzelf een volksrepubliek met een regering voor en door het volk. Maar niets is minder waar. Het zijn regeringen voor en door een kleine elite. En met zo'n overheid maakt het niet uit of je dat "extreem links" of "extreem rechts" noemt, het gedrag en de gevolgen voor het volk zijn identiek.

Geen enkele zogenaamde communistische regering heeft ooit dat communisme ernstig uitgeprobeerd of ingevoerd. In naam wel, maar verder niks. Binnen de kortste keren na de stichting van het communistische rijk wordt elke oppositie de mond gesnoerd, wordt gezwaaid met hoogverraad voor iedereen die kritiek zou hebben en draait het rond een kleine elite die alles controleert en zichzelf verrijkt ten koste van het volk, dat arm en onderdrukt blijft. Daar is dus niets communistisch aan. Het is wel fascistisch.


Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3916
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Dictaturen
« Reactie #3 Gepost op: 13 juni, 2023, 15:33:59 »
Mijn definitie van extreemlinks in vergelijking met gewoon links is dat extreemlinks desnoods onder dwang geld wil afpakken van rijken en dat aan de armen geven. Robin Hood, als het ware. Dat kan aantrekkelijk zijn, maar hoed u als zo'n partij ooit met een absolute meerderheid aan de macht komt. In het begin draait het niet om etnisch profileren, maar is iedereen die kritiek heeft of oppositie wil voeren de vijand die moet worden geŽlimineerd. Dat ontaardt dan later wel in echte etnische profilering en "heropvoedings"- tot uitroeiingskampen. Dan krijg je geen extreemlinkse maar dus een fascistische dictatuur.

Exteemrechts gaat om een extreem nationalisme. Wij zijn beter dan anderen met een andere huidskleur, andere identiteit of seksualiteit, ander geloof, noem maar op. Alles draait om etnisch profileren en de anderen zijn altijd een vijand die moet worden bestreden. Als zo'n partij met een absolute meerderheid aan de macht komt, krijg je uitroeiings- en "heropvoedings"-kampen en kortom een fascistische dictatuur.