Auteur Topic: MichaelEnde  (gelezen 3511 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline MichaelEnde

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 15
MichaelEnde
« Gepost op: 09 september, 2016, 01:20:28 »
Hallo allemaal

Tussen al die fraaie installaties durf ik me haast niet voorstellen. Ik zal het dus over een andere boeg gooien: Met mijn studentikoze 12 m2 kaalmurige en ongeveer kubusvormige privé woonruimte, die overigens al overladen is met muziekinstrumenten*, staat een volwaardige set-up voorlopig niet direct bovenaan mijn prioriteitenlijstje. Verhuizen overigens ook niet. Ik sta wel open voor suggesties inzake cd-spelers en/of versterkers, gezien mijn huidige installatie deze zomer quasi definitief de geest heeft gegeven. Getrouwere speakers zullen echter nog even op zich moeten laten wachten. De meest audiofiele weergave gebeurt op dit moment via een computer met externe geluidskaart (gezien laptops tegenwoordig geen firewire aansluiting meer hebben, is dat nu de Presonus Audiobox geworden in plaats van de M-audio firewire 410) die naar een Beyerdynamic DT 990 pro koptelefoon gaat. Ik heb nog enkele andere koptelefoons en geluidskaarten, maar die gebruik ik voornamelijk om te vergelijken.

Mijn interesses op het vlak van audio gaan voornamelijk uit naar sounddesign, orkestreren en muziektechnologie in het algemeen. Ik heb een lichte obsessie om computers zo organisch mogelijke klanken te laten produceren. Dat gaat van het opnemen en editen van samples, het ontwerpen van klanken dmv 'physical modeling' tot het eindeloos prutsen met MIDI-data. Verdere bezigheden gaan vooral in de richting van IT en AI. Zowel voor mijn job als in mijn vrije tijd ga ik regelmatig naar concerten. Wie niet graag alleen ergens naartoe gaat, is bij deze altijd welkom :)

Ik heb het forum leren kennen via BM, bij wie ik al regelmatig op bezoek ben geweest en ik moet zeggen: "I'm impressed, op veel vlakken!".

Geen foto's, voorlopig. Mocht er zich een interessante wijziging voordoen, zal ik het zeker vermelden :D

Groetjes!


* een contrabas, een paar stoffige gitaren en een aantal klavierinstrumenten; mogelijk compensatiegedrag voor mijn +-163 cm tellende lichaamslengte.

Offline rovara

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 2165
Re: MichaelEnde
« Reactie #1 Gepost op: 09 september, 2016, 10:17:34 »
Allereerst betuig ik mijn deelneming bij het quasi overlijden deze zomer van jouw huidige installatie .  :)

Mijn complimenten echter voor al die muziekinstrumenten .  Mijn eigen installatie is eigenlijk een surrogaat voor muziekinstrumenten .  Ik kan geen noot lezen als is ze zo hoog als een huis .
Om daar enige verandering in te brengen ben ik wat te tam een te lui.  't Is gemakkelijker om op een knopken te duwen .  ;D

Zelf een trouwe , zelfs fervente cd speler zijnde , verbaast het me wel enigszins dat jij ook eerder uitkijkt naar een cd-speler i.p.v.  bijvoorbeeld een streamer , gezien jouw IT skills .


Offline cor

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 88
Re: MichaelEnde
« Reactie #2 Gepost op: 10 september, 2016, 08:41:39 »
Mijn interesses op het vlak van audio gaan voornamelijk uit naar sounddesign, orkestreren en muziektechnologie in het algemeen. Ik heb een lichte obsessie om computers zo organisch mogelijke klanken te laten produceren. Dat gaat van het opnemen en editen van samples, het ontwerpen van klanken dmv 'physical modeling' tot het eindeloos prutsen met MIDI-data.
Daar moet je eens wat meer over vertellen. Vroeger produceerde ik namelijk "klank" met een zelfgebouwde synthesizer (en met een Yamaha DX7). Klank boeit me.

Jij met een contrabas deed even rare beelden in opdoemen.  ;D

Offline Nico

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 330
Re: MichaelEnde
« Reactie #3 Gepost op: 11 september, 2016, 13:03:46 »
Welkom, Michael!
Leuk om nog een muzikant te leren kennen. (Alhoewel ik moet toegeven dat mijn muzikaliteit zich beperkt tot wat spelen van bladmuziek...)

Offline MichaelEnde

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 15
Re: MichaelEnde
« Reactie #4 Gepost op: 14 september, 2016, 00:38:44 »
Bedankt allemaal voor jullie hartelijk welkom!

@Rovara: Dat heeft grotendeels te maken met dat de afstand tussen mijn computer en de luisterruimte maximaal 3 meter bedraagt  ;D Ik deel een huis met vrienden. Als ik muziek luister, gebeurt dat doorgaans alleen in mijn persoonlijk aantal vierkante meters ;) Maar dat neemt niet weg dat ik de computer liever alleen aan zet als ik hem nodig heb. Ik hou van computers, maar ze leiden me af, dus moeten ze uit. Als ik muziek wil luisteren, dan wil ik enkel met de muziek bezig zijn (of met hetgeen waarbij ik achtergrondmuziek wil). Je kan het misschien vergelijken met iemand die graag platen speelt.

@Cor: ik zag inderdaad zoiets verschijnen bij een ander topic! Heb je daar foto's of opnames van? Ik ben zeer benieuwd!
Bij mij kan je het opsplitsen in 2 soorten: synthese en sampling met de bedoeling een compositie of arrangement bij te kleuren voor film of theater (geen zotte dingen bij voorstellen, zo ver sta ik nu ook weer niet) en aan de andere kant het editen van MIDI voor muziekautomaten en robots opdat ze wat minder ... zoals MIDI klinken :D

@Nico: Accordeon, toch? Ik ben een liefhebber van Argentijnse tango (dat is een bandoneon, ik weet het, maar toch, het komt in de buurt ;) ) Zalig instrument!

Offline cor

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 88
Re: MichaelEnde
« Reactie #5 Gepost op: 16 september, 2016, 12:44:43 »
@Cor: ik zag inderdaad zoiets verschijnen bij een ander topic! Heb je daar foto's of opnames van? Ik ben zeer benieuwd!
Bij mij kan je het opsplitsen in 2 soorten: synthese en sampling met de bedoeling een compositie of arrangement bij te kleuren voor film of theater (geen zotte dingen bij voorstellen, zo ver sta ik nu ook weer niet) en aan de andere kant het editen van MIDI voor muziekautomaten en robots opdat ze wat minder ... zoals MIDI klinken :D
Helaas geen opnamen, alleen bouwfoto's. Ik plaatste ze in mijn nieuwe draad "cor".
Zoals je wel zult weten doet dit type synthesizer, in tegenstelling tot wat de naamgeving doet vermoeden, geen synthese maar uitsluitend subtractie. Er worden door filtering harmonischen weggesneden om zo tot andere klanken te komen.
Daarom schafte ik me later ook een DX7 aan. Dat is een synthesizer die puur sinusgolven optelt en dus werkelijk een klank synthetiseert.

Zoals ik uitlegde, geen practische toepassing, alleen love for sound.