Auteur Topic: Tweaks en consoorten...  (gelezen 8517 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline cor

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 75
Re: Tweaks en consoorten...
« Gepost op: 20 mei, 2017, 16:35:06 »
'k Zou toch niet te snel aan Voodoo gaan denken. Waarom zou dat niet werken? Het verwondert me alleen dat zo'n klein schaaltje zo'n groot effect heeft. Maar bekijk dit Tube filmpje eens:
https://www.youtube.com/watch?v=JiWAQImBcHw
1,50 x 0,50m, 1000Hz-4000Hz.
Het effect hoor je duidelijk. Maar hoe omschrijf je dat? Levendiger? Meer op de voorgrond? Of op de achtergrond? Helderder? Zeer moeilijk. Ik vind alleszins dat het een verschil maakt dat in zijn fijnheid de moeite is.

Ik ben hier aan de akoestiek van mijn living aan 't werken (ja Thomasman, het is er toch van gekomen  ;) ) en heb ook zo'n verschil waarvan ik zeg: hoor ik het nu of hoor ik het niet? Maar het bevalt me precies wel.
Ik heb eerst een nis naast de schoorsteelmantel opgevuld met een absorber. Dat geeft zeker een positief effect; daarvoor had ik veel te veel galm. De klank wordt meer gedefinieerd, en vooral minder vermoeiend, omdat de klank rechtstreeks van de boxen meer op de voorgrond komt (minder reflecties). Op de schoorsteenmantel (recht tegenover de set) heb ik nu een eenvoudige (maar mooie) diffuser geplaatst. Alles zelfbouw en dus geen geld eigenlijk. En daarvan heb ik (meen ik) dat ondefinieerbare fijne klankverschil. Google maar op "Leanfuser" en bekijk de tweede afbeelding (maar dan slechts 2 modules i.p.v. 5 op de afbeelding).
Als alles klaar is post ik wel enkele foto's.
Nu staat er nog zo'n Skyline diffuser als in het filmpje op het programma, maar iets kleiner (1m x 0,50m).

We zullen wel zien, zei de blinde tegen den dove.
En als ge curieus zijt Thomasman, kom maar af.