Auteur Topic: Werchter 2018: zondag  (gelezen 1021 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline ThomasMan

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 238
Werchter 2018: zondag
« Gepost op: 09 juli, 2018, 19:43:49 »
Gisteren na een stop van 8 jaren nog eens een dagje Werchter gedaan.
Speciaal voor Nick Cave eigenlijk. Deze rest van de optredens was mooi meegenomen. Is er veel veranderd in de tijd: ja en nee? Het festival is groter geworden. De mensen rondom ons blijken steeds jonger te worden... en moeten vaststellen dat het bijwonen van een optreden blijkbaar iets zeer vluchtig en vrijblijvend is geworden: één nummertje gehoord, OKE, op naar de volgende... liefst met nog zo veel mogelijk lawaai en geduw.
Dus gekomen voor Nick Cave, maar wel met een gezonde dosis achterdocht. Ik heb al vele grote namen het niet-zien-waarmaken om de wei (kijk bv maar eens naar Artic Monkeys, gisterenavond. DeMorgen mag dan wel 5 sterren geven maar geloof er niks van; dit was GEEN goed optreden).
Na een uitstekend optreden gezien te hebben van Novastar, een tegenvallende EELS, een sympathiek optreden van Noel Gallager was het tijd voor iets meer donkere muziek. En jawel hoor, reeds na 3 nummers was ik zo goed als uitgeteld: wat een wall of sound, soms pijnlijk aan de oren maar eigenlijk moet dit soort muziek altijd een beetje pijn doen als is het soms mentale pijn, toch? Jongens: dit was veruit het beste optreden dat ik sinds lang gezien en gehoord heb, ruw maar oh zo lekker. Cave blijft een meester performer, een volksmenner met een doorleefdheid die je zelden tegen komt. Show of niet, het komt wel binnen.
Persoonlijk vond ik sommige versies, lang uitgesponnen en veel ruwer dan de originele versies, gewoon beter dan het origineel. Een optreden gewoonweg tè kort dat gerust een uur langer had mogen duren.
Blijkbaar was het optreden enkele maanden geleden in het Sportpaleis nog beter. Wat een spijt dat ik toen niet gegaan ben... kan je niet geloven.
« Laatst bewerkt op: 09 juli, 2018, 19:55:17 door ThomasMan »