Auteur Topic: Roos Floydje  (gelezen 594 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline ThomasMan

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 244
Roos Floydje
« Gepost op: 29 juli, 2016, 10:12:16 »
Wat krijg je als je een levende legende, een fantastische band en een repertoire zoals er maar weinige zijn samenbrengt?
Yep, David Gilmour in Tienen gisterenavond...

Nog net een ticketje kunnen bemachtigen (haha, goedkoper dan de officiŽle verkoopprijs) om het tweede concert bij te wonen.
De recencies in de media over het eerste concert logen er niet om: gewoonweg zeer goed!
Misschien hierdoor te hoge verwachtingen, altijd gevaarlijk natuurlijk. Natuurlijk was het goed, zeer goed zelfs. Wat een gitarist! Dat kleine cameraatje om zijn gitaarspel gigantisch groot op het gekende ronde scherm te brengen. Vrij indrukwekkend.
Ik persoonlijk van de geluidsmix niet zo goed als beschreven in ťťn van de kranten: op zeer hoog niveau maar, zeker in het begin gewoon te veel bas. Je hoorde het verschil tussen een contrabas en een basgitaar totaal niet. Enkele de manier van bespelen kun je met enig geluk definiŽren. Daartegenover zorgende die (sub)bassen soms ook voor een bijzondere beleving.
Een sobere maar zeer doeltreffende lichtshow en uitgekiende begeleidende 'clips'.
Hierbij een identieke playlist (mijn vermoeden toch) en bindteksten als de avond ervoor. Tja, moet kunnen zeker.
En drie uur plus de wachttijd, dus in mijn geval 4,5 uur rechtstaan weegt ook op een niet meer zo jonge ikke. Dit had voor mij spijtig genoeg een negatieve invloed op de totaalbeleving. Een zeer internationaal publiek van gemiddeld 40 jaar schat ik. Waarschijnlijk meer mensen met spierpijn in de benen vandaag :-)

Maar laat ik eerlijk blijven: het was een zeer goed concert waarin echte muzikanten en virtuositeit schitteren. Bij mijn weten zelfs uiterst zeldzaam als je het huidige muziek- en concertaanbod bekijkt. Natuurlijk een hele resem 'hits' die, als ik ook de jongere mensen zie meelippen, de tand des tijds 'meer als' doorstaan. Faut le faire.
Comfortably Numb als tweede bis, meesterlijk gebracht. En dat lasertapijt... Gewoonweg kippenvel.
Spijtig genoeg zie je, geprojecteerd op dat grote scherm, dat de leeftijd ook vat begint te krijgen op David Gilmour.

PS: Mocht hij in de toekomst nog eens op nieuw in de buurt komen ben ik zeker weer van de partij. Dit is gewoon te goed om links te laten liggen. En nu een plaatje van Gilmour opleggen!

Offline MichaelEnde

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 15
Re: Roos Floydje
« Reactie #1 Gepost op: 10 augustus, 2016, 23:22:07 »
David Gilmour had voor mij persoonlijk vooral iets authentieks. Tenminste, tijdens het concert van de 27ste. Van alle concerten die ik de afgelopen jaren heb gezien (lees: ontelbaar veel in het kwadraat) sprong deze er makkelijk bovenuit. Een zalige avond!

Offline rovara

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2155
Re: Roos Floydje
« Reactie #2 Gepost op: 11 augustus, 2016, 15:50:21 »
ontelbaar veel in het kwadraat

Dat noem ik nu eens veel !!  :))