Auteur Topic: Pareltje via YouTube  (gelezen 1383 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline ThomasMan

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 238
Pareltje via YouTube
« Gepost op: 08 maart, 2017, 13:44:11 »
Gisteren deze live-opname van TalkTalk uit 1986 tegengekomen: https://www.youtube.com/watch?v=dTOYdH6tdSQ
Ben ik nu enige die vindt dat de laatste jaren veel 'métier' verloren is gegaan? Iemand nog een concert van dit niveau gehoord in België deze afgelopen jaren, alle Werchters en Pukkelpops inbegrepen?
Indien wel, hoor ik het graag.

Offline Nico

  • Sr. Member
  • ****
  • Berichten: 321
Re: Pareltje via YouTube
« Reactie #1 Gepost op: 23 september, 2017, 16:22:32 »
Dit kan je ook al zeggen van TalkTalk ten opzichte van klassieke muziek, dat er al veel is verloren gegaan. Pas op, ik kan ook genieten van het muzikaal iets complexer en verfijndere werk (daarom geen Klassieke muziek), zoals Pink Floyd of Deep Purple. Dit wil echter niet zeggen dat er op vandaag geen 'beleving' meer gecreeerd wordt, want daarover gaat het. Je kan een Rubens ook vergelijken met hedendaagse kunst en zeggen dat het op vandaag kleutertekeningen zijn.
En eerlijk is eerlijk, vroeger werd er ook veel rotzooi gemaakt. We hebben enkel het geluk dat dit de tand des tijds niet overleeft. En dit zal met de muziek van vandaag net hetzelfde zijn. Sommige muziek zal binnen 20, 30... 50 jaar nog gespeeld worden, andere zal vergeten worden. Zou alle klassieke muziek nog gekend zijn? Of is er ook al menig partituur vergaan wegens niet interessant genoeg?