Auteur Topic: Linker surround geeft niets  (gelezen 616 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline herbots

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 67
Linker surround geeft niets
« Gepost op: 12 december, 2017, 19:10:21 »
Gisteren wilde ik mijn 2,surround speakers integreren in de bestaande opstelling. Ik gebruik voor deze  een aparte versterker van smsl
De rechter speaker 'speelt', uit de linker komt niets, zelfs geen beetje ruis

De audiolabel wit rood ligt tussen de emotiva xmc-1 en het versterkertje van smsl.

Op de xmc-1 staan de surround speakers op small en 80Hz

Welke testen mag kan ik doen om na te gaan waar de oorzaak zit?

Ligt de fout bij een kapotte luidspreker of bij het versterktje of bij de emotiva?

Toen ik de wit rode audiokabel achteraan de emotiva eens uittrok en terug instak kwam er (maar 100% ben ik niet), een harde knal uit de speaker die niet werkt, Harde knal is misschien wat overdreven maar je hoorde het goed.





Offline BlackMonk

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 1968
  • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
  • Locatie: Hasselt
    • ZenAudio Forum
Re: Linker surround geeft niets
« Reactie #1 Gepost op: 12 december, 2017, 21:05:28 »
Je mag nooit kabels in- en uittrekken terwijl een eindversterker nog aan staat, dat is de beste methode om je luidsprekers om zeep te helpen. Altijd de eindversterker uitzetten voordat je een kabel verwisselt of in- en uittrekt.

Een makkelijke methode om te controleren waar het probleem zit is een cd-speler even aan te sluiten op de SMSL versterker van de luidspreker die het niet doet.

Offline herbots

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 67
Re: Linker surround geeft niets
« Reactie #2 Gepost op: 13 december, 2017, 00:04:46 »
Ik heb de rood witte audiokabel losgemaakt van de RS  en LS uitgang op de xmc en ingestoken in de rca analoge uitgang van de cd speler maar nog steeds geen geluid uit 1 surroundspeaker. Zelfs geen lichte ruis dat er wel is bij de andere speaker bij geen muziek. Lichte ruis niet storend of zo

Offline herbots

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 67
Re: Linker surround geeft niets
« Reactie #3 Gepost op: 13 december, 2017, 00:14:10 »
Oorzaak gevonden

Aan de luidspreker maakte 1 speakerkabel slecht contact met de rode +
Oef