Interessante aanbiedingen op 2dehandssites > Interessante aanbiedingen op 2dehandssites

Voorversterker Classé aan een leuke prijs

<< < (2/4) > >>

BlackMonk:

--- Citaat van: rovara op 05 oktober, 2020, 02:08:23 ---Qua versterking is het wel de voorversterker die het verschil maakt wat betreft de kwaliteit van de klank .

--- Einde van citaat ---
Met die uitspraak ben ik het niet eens, vrees ik. Op nummer één staat immers de combinatie van luidsprekers en akoestiek. Die bepalen voor meer dan 95% je klank.
Dan komt als allerbelangrijkste de eindversterker. Als die niet 100% geschikt is de aansturing van je gekozen luidsprekers, is dat ook nefast voor je klank. Pas als die drie optimaal zijn, kan de kwaliteit van de overige onderdelen nog een percentje of zo toevoegen aan de gehele klankkwaliteit, maar ook niet meer dan dat. Het is wel opportuun om ervoor te zorgen dat je componenten qua kwaliteitsnorm overeenkomen met elkaar. Zo heeft het geen zin high-end versterkers te kopen voor een stel luidsprekers dat die nooit uit de verf zal laten komen.

rovara:
Akkoord .
Maar ik had het wel over het verschil in kwaliteit qua versterking .
Ervan uitgaande dat het geen geïntegreerde versterking betreft , maar een duo van voor -en eindversterker .
En dat de eindversterker power genoeg heeft om de speakers in kwestie voldoende aan te sturen .

Mijn ervaring daarin is dat de voorversterker een duidelijk verschil in kwaliteit kan laten horen .

In dit geval gaat het over een prima Classé voorversterker voor € 1000,00 .
Die acht ik zijn geld waar .
Daar moet niet per se een Classé eindversterker aan worden gekoppeld .Joshua Orbit:

--- Citaat van: BlackMonk op 04 oktober, 2020, 20:28:27 ---Welke Cambridge heb je?

Niets houdt je tegen om de voorversterker alvast te kopen en dan op je gemak te zoeken naar een andere verkoper van een Classé eindversterker aan een gunstige prijs en ondertussen verder te werken met wat je nu al hebt als eindversterker.
Welke luidsprekers moet je ook alweer aansturen?

--- Einde van citaat ---
Voorlopig mijn zelf opgewaardeerde 640AV1 (opamps, elco's en volumepotmeter waren in totaalprijs onderdelen 300€ alleen al) en daar ben ik uitermate tevreden van. Uiteraard opgesteld als 2.1 systeem.
De speakers die met de Classé nu zouden moeten werken is een set B&W 620i (met de Nautilus tweater) : geen echt moeilijke set en ook misschien niet echt een hoogvlieger .... maar ik dacht de Classé te koppelen aan een 19 inch rack versterker van Carver / 350W RMS met zeer kleine vervorming etc. Ik heb die nog liggen als 'feestje versterker ' en ik dacht : waarom niet eigenlijk ? Ik kan de versterker mooi wegwerken in een dressoir dat nabij mijn hi-fi rack staat. Eigenlijk ben ik al lang op zoek naar een goede extra set luidsprekers...... maar het is er nooit van gekomen tot hier toe. Ook is een Cambridge 840A in het verschiet: een opruiming van inboedel van een sterfgeval .... 100€ zou de verkoopprijs moeten worden.
Maar zoals gezegd: ik ben zéér tevreden van mijn simpele 640AV1 ; enkel zijn vermogen is wat mager in de hogere geluidsdruk. Maar de subwoofer van Tannoy doet voortreffelijk zijn werk samen met B&W 330i met omgebouwd filter.

BlackMonk:
B&W 620i: gemiddeld 4 Ω met mogelijke dips tot 2 Ω en een gevoeligheid van 90 dB / 2,83 V / 1 m.
Dat vereist een versterker van 2x 150W in 4 Ω PLUS 2x 300W in 2 Ω. Vooral dit laatste is belangrijk, elke versterker die dat niet haalt zal je teleurstellen.

Joshua Orbit:

--- Citaat van: BlackMonk op 05 oktober, 2020, 21:03:44 ---B&W 620i: gemiddeld 4 Ω met mogelijke dips tot 2 Ω en een gevoeligheid van 90 dB / 2,83 V / 1 m.
Dat vereist een versterker van 2x 150W in 4 Ω PLUS 2x 300W in 2 Ω. Vooral dit laatste is belangrijk, elke versterker die dat niet haalt zal je teleurstellen.

--- Einde van citaat ---

Klopt, daarom dat mijn 19 inch rack Carver de job wel goed doet, maar zeer veel eindversterkers niet. Ik had al vrede genomen ze ook even opzij te zetten en ook geduldig te wachten op beter materiaal .... Ik koop vooral occasie omdat ik ook graag mod en herstel van Audio materiaal. Zo ook bezitter van een NAD C372 , maar die gaat té gemakkelijk door zijn knieën op die B&W's.

De verleiding van de Classé wordt nu nóg wat groter met het aanbod van het volgende: B&W 801 series 80 aan 1400 € vraagprijs. advertentie klik voor meer info
Maar @BlackMonk is het verstandig om daar 19 inch professionele versterkers , wat toch pure eindversterkers zijn, aan te hangen ? Of is de High End markt daar een stukje beter in clean versterken ? Mijn spaarvarken telt nu 4300 € om vrij te besteden .... Dus 1000 voor de Classé, en 1400 voor de B&W's , dan heb ik nog een ruime 2000€ voor een eindversterker met een leuk design , als 19 inch rack modellen spuuglelijk zijn lol .

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie