Hoofdtelefoons > Hoofdtelefoons

Opkomst 'high end' koptelefoons...

(1/6) > >>

ThomasMan:
en een bijbehorend prijskaartje.
Ik merk dat de industrie een nieuw booming productsegment heeft ontdekt, mede door de opkomst van streaming media: Koptelefoons bestaan er tegenwoordig en alle maten, gewichten čn natuurlijk prijsklassen. Ik stel echter vast dat via clevere marketing de laatste maanden (jaren?) een hele reeks behoorlijk prijzige modellen in de markt gezet worden en de hoeveelheid ervan enkel maar toeneemt. Koptelefoons boven de 1000 euro lijken helemaal geen uitzondering meer te zijn en zelfs boven de 2500 euro weet je niet meer welke kiezen.
Op hifi.nl staat een review van Sony's laatste marketing creatie: https://www.hifi.nl/artikel/25510/Review-Sony-MDR-Z1R,-TA-ZH1ES-en-NW-WM1Z.html
Vreemd genoeg ontdekt ik weinig enthousiasme bij de reviewer over de geleverde kwaliteit. Bijkomend heb ik enkele weken geleden bij Alpha High End een vijftal behoorlijk prijzige koptelefoons vluchtig aan de tand kunnen voelen (via een Sennheiser koptelefoonversterker)en OK, deze waren zeker goed, maar waren zo ook hun kostprijs waard? Hmmm...
Ik ben al heel lang in het bezit van een Sennheiser HD 580 Precision. Ik heb deze destijds, 1997!!, voor een prikje (met korting: 80 euro, normale verkoopprijs destijds rond de 250 euro) nieuw kunnen kopen te Aken. De prijzen van hifi lag daar aanzienlijk lager dan in België. Intussen heb ik de shellranden laten reofoamen, nieuwe kabel. Ziet er terug uit als nieuw. En als ik hoor hoe deze bejaarde jongen via mijn MacMini klinkt... OK, beter kan altijd en ja, spijtig van de open constructie, maar voor de rest, neen, gaat deze nog niet de deur uit voor een veel duurder exemplaar van de huidige generatie.
Wat zijn jullie ervaringen met deze koptelefoons in het hoger prijssegment?

rovara:
Als ik een knappe hoofdtelefoon zou dienen te overwegen ( bijvoorbeeld om buren of vrouw te ontlasten   :) ) om thuis in high end -modus muziek te kunnen beleven ,  zal zeker deze hier voor in aanmerking komen :
rovara:
In combinatie met een voeding heb ik deze prijs gevonden bij wilbert.nl   :rovara:
Een alternatief voor wie de lotto heeft gewonnen :( uit : hifi.nl )

BlackMonk:
(<klik!)
Als je iets betaalbaarders zoekt, kijk dan eens naar de Oppo Digital PM-3: https://www.oppodigital.com/headphones-pm-3/
Hier te koop: https://www.amazon.de/dp/B00V87W084
En FWD Magazine heeft hem getest: https://www.fwdmagazine.be/review/test-oppo-pm-3
Dit is geen elektrostatische maar wel een magnetostatische hoofdtelefoon.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie