Auteur Topic: Batman vs Superman: aha!  (gelezen 1084 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline ThomasMan

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 230
Batman vs Superman: aha!
« Gepost op: 08 augustus, 2016, 21:32:51 »
Eindelijk de tijd genomen om dit loodzwaar superheldenepos te bekijken. En eigenlijk ben ik aangenaam verrast door deze film. Het eerste deel is tè zwaar en bijgevolg moeilijk te verteren (waar gaat dit naar toe?) maar zeker het tweede deel is meer dan de moeite waard. OK, dit is niet het luchtige Marvel-universum. Mag ook wel; niet alles moet uit het zelfde vaatje getapt worden, toch? Mij lijkt dit meer een (geslaagde) vertaling van de steeds duisterder en geweldadiger wordende comics naar het witte doek: Donker (pitch-black!) en met een zeer dunne lijn tussen goed en kwaad.
Zeker het laatste gevecht in deze film, waarin het DC-comics universum echt breed wordt opengetrokken is echt wel indrukwekkend en een sterk staaltje hedendaagse cinema. Dit moet op groot scherm behoorlijk indruk maken.
De hoofdrolspelers zijn goed gecast; en ja, Ben Affleck tilt Batman naar het volgende level. Als je ervoor openstaat, begrijp je wel waar ze hier naar toe willen... Wonderwoman is echt wel 'hot' dus dit beloofd voor de toekomst. Jeremy Irons die Michael Caine opvolgt en dus een zwaar taak heeft, slecht hier in het begin niet in maar groeit zienderogen in zijn rol en geeft Albert 'de butler' uiteindelijk een heel persoonlijke en frisse invulling. En natuurlijk Lex Luthor Jr. (pas op het einde kaal!), gespeeld door Jesse Eisenberg is zeer sterk als de totaal verknipte slechterik. Een personage dat nu nog een beetje over-the-top weergegeven wordt maar die naar mijn gevoel in de volgende delen verder uitgewerkt zal worden, dus dit beloofd veel goeds. Tot slot; De muziek van Zimmer èn JunkXL geven deze film een Wagneriaans karakter mee, dus, als je het toestaat, een passende toevoeging aan de zorgvuldig uitgewerkte sfeerschepping.
Misschien is mijn commentaar een beetje zoals de film, een tikje tè onsamenhangend maar als je ervoor openstaat voldoende kwalitatief èn anders om net een verschil te maken.
Dus vergeten die slechte recensies en gewoon (af)kijken!