Auteur Topic: Nico  (gelezen 2991 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline Nico

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 330
Nico
« Gepost op: 14 september, 2015, 21:48:12 »
Hallo allemaal,

Ik heb ondertussen ook de weg naar het licht gevonden  ;).
Ik hoor graag een streepje muziek en dat mag dan ook al eens wat beter klinken. Veel muziek die ik graag hoor, is spijtig genoeg slecht opgenomen (plat gecomprimeerd): Muse, Arctic Monkeys, The Raconteurs, ... Een goeie installatie voor mij mag dus niet te hifi zijn, anders is mijn muziek niet meer beluisterbaar.

En aangezien ik graag wat rock hoor, heb ik maar meteen luidsprekers uit "rock" gekocht. Namelijk een Finse stel vervaardigd uit speksteen. Niet dat ik er speciaal achter gezocht heb, gewoon bij toeval toen ik op zoek was naar een versterker, bij iemand gezien en gekocht. Het zijn speakers van het onbekende merk Avalanche. De fabrikant met de toepasselijk naam "Flinck Stone" bestaat echter niet meer.
Ze zien er uit als de foto hieronder, maar wel met de baspoort vooraan (en de mid en tweeter zijn gewisseld).In mijn zoektocht naar een fotootje, vond ik er hier twee paar te koop.

De versterker heb ik daar dan ook gekocht, een Cambridge Audio 640. En verder stream ik voornamelijk. Via een Airport Express in de Beresford Caiman.

Muziek is bij mij ook meer dan enkel luisteren. Ik heb altijd al muziek ook actief beoefend: piano, zang en sedert een ruim jaar ook nog accordeon. Kwestie om de beleving toch nog iets groter te maken.
« Laatst bewerkt op: 14 september, 2015, 21:50:18 door Nico »

Offline BlackMonk

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3896
 • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
 • Locatie: Hasselt
  • ZenAudio Forum
Re: Nico
« Reactie #1 Gepost op: 14 september, 2015, 23:22:27 »
U zijt zeer welgekomen op dit forum, Heer Nico!

Offline cor

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 88
Re: Nico
« Reactie #2 Gepost op: 07 oktober, 2015, 09:49:06 »
Ik heb hier ook Finse speksteen.
Maar het gaat dan wel over mijn houtkachel.  :D

Maar b.t.w., dan heb je ook al wel ondervonden dat je je handen van die speksteen moet afhouden, vooral vrouwenhanden die nogal eens wat crèmes meebrengen. Plekken hé jong. Die zachte speksteen is wreed poreus.

Maar ik kan me best inbeelden dat zo'n speaker de moeite is, zowel qua uitzicht als qua prestaties. Staat als een rots.

Offline Nico

 • Sr. Member
 • ****
 • Berichten: 330
Re: Nico
« Reactie #3 Gepost op: 12 februari, 2024, 14:26:29 »
Broeha! Blijkbaar is het al zeer lang geleden dat ik hier nog wat gepost heb. Oei, oei, oei.

Waarom dan deze post? Awel, ik heb het toch over mijn hart (of was het portemonnee) gekregen om voor een andere hoofdtelefoon te gaan.
Ik heb lang een AKG K550 gebruikt (op het werk om mij van mijn omgeving af te sluiten, landschapsbureau...). Het was Johan die er mij op wees dat er eigenlijk weinig bas in het geluid aanwezig was, de laatste keer dat ik er op bezoek was. OK, dacht ik, voor mij hoeft het ook niet, maar tja, het zaadje was geplant. Ik had al eens de oorpads vervangen, het leder (of wat er moet voor doorgaan) was overal gebarsten, en de tweede set oorpads was ondertussen ook beginnen scheuren.

Na veel opzoekwerk, mij veel laten verleiden tot, nogmaals reviews lezen (voor wat die waard zijn), maanden twijfel, weer opzoeken,... allez, mijn gebruikelijke aankoopproces, heb ik mij een paar aangeschaft.
Wat waren mijn vereisten: allereerst moesten die gesloten zijn, aangezien ik ze op kantoor gebruik. Daarnaast niet te veeleisend, want ik ben niet van zin om een hoofdtelefoonversterker bij aan te schaffen (gewoon rechtstreeks op mijn laptop). Draagbaar moeten ze niet zijn, want ik zie mij sowieso nooit rondlopen in het openbaar met een hoofdtelefoon op. Ik heb oortjes om te gaan lopen, daardoor weet ik ook dat het geen oortjes mogen/moeten zijn, want echt goed verdraag ik die niet. Draadloos hoeft niet, want vast op kantoor.

Uiteindelijk heb ik mij laten verleiden tot een Audeze LCD-2 closed-back. Ik was het merk al langer aan het volgen, maar twijfelde voornamelijk door de prijs. Ik heb echter een mijlpaal bereikt begin januari (semi-centennial, ssst, niet verder vertellen), dus had ik mijn reden gevonden om zot te doen  ;D.

Ben ik er tevreden over? Misschien in een paar puntjes:
- het geluid is voor zonder twijfel meer dan dik in orde. Het is zelfs een vergevingsgezinde hoofdtelefoon, want zelfs de slecht opgenomen muziek is best beluisterbaar (maar best wat stiller).
- het detail is fenomenaal. Ik ben geen detaillist in het luisteren, maar zelfs mij valt het op. Nogal wat muziek ben ik aan het herontdekken.
- Comfort: door de draagband is deze best lang te dragen. Ik merk wel vermoeidheid in mijn nek na enige uren. Het is dan ook een zeer zware hoofdtelefoon. Mijn oren krijgen alleszins geen koud, maar oververhitten ook niet.
- Ik merk wel dat ik het volume heel wat lager zet, dan bij mijn AKG.
- Ik moet nog kijken voor een steun om haar op te hangen. (Hoofdtelefoon lijkt mij iets vrouwelijks, het brengt mij uiteindelijk in vervoering  :D.) Nu leg ik haar tussen twee luisterbeurten in op mijn bureau, maar met de kabelconnectoren die uitsteken moet je altijd goed kijken hoe.
- Brengt mij bij mijn laatste punt: de kabelconnectoren, wat is dat eigenlijk? Een beetje engineering lost dit toch simpelweg op? Weer één van die "kijk, ik ben een audiofiel met een super-hoofdtelefoon"-toestanden.

« Laatst bewerkt op: 12 februari, 2024, 14:29:23 door Nico »

Offline rovara

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 2155
Re: Nico
« Reactie #4 Gepost op: 12 februari, 2024, 17:10:13 »
Nico's relaas met de glimlach gelezen .

Zelf ben ik ook zot van muziek . Maar ik kan geen noot spelen .
Te oud om er nog aan te beginnen .
Of te lui ?  ;D

Een cd'tje doen draaien is een mooie oplossing .  :))