Bronnen > Bronnen

Blu-Ray voor muziek

<< < (2/14) > >>

BlackMonk:
En hoeveel wil je uitgeven aan zo'n speler? De Oppo BDP-103EU kost nieuw 699 euro (adviesprijs). Als dat teveel is, moeten we op zoek gaan naar een tweedehands exemplaar...

Ik heb wat zitten hoehelen en ik zie dat ze hier in België daar vaak 850 of 899 voor vragen!
Wellicht is dit dan interessanter: http://www.digithome.be/fr/lecteur-blu-ray/326-oppo-bdt-101-ci-eu.html

rovara:
Ik weet nog niet wat ik ga doen .

Ik heb hier een JVC DR-MX1S . Dat is een apparaat met daarin een harde schijf , een videospeler/recorder en een DVD-speler/recorder .
Daarmee kon ik probleemloos dubben van 't één naar 't ander . Zo heb ik onlangs  voor familieleden enkele videobanden met filmpjes waarin hun kinderen nog te zien zijn in hun jongste jaren , gekopieerd naar enkele DVD-schijfjes na die filmpjes eerst te hebben " opgekuist"  via de harde schijf van datzelfde toestel . Dat gaf mooie resultaten .
Toen ik datzelfde wilde doen met filmpjes van mijn eigen kinderen , wilde de JVC geen DVD-schijfjes meer accepteren . Waarschijnlijk weigerde de laser . Tsja , die JVC is al rond de 20 jaar oud . Zijn daarvan nog lasers te krijgen ? Ik kwam op het onzalige idee om in de DVD-lade van die JVC eens duchtig te spuiten met contactspray omdat ik met die contactspray mijn oven ook terug in gang heb gekregen .  >:D
Heel die JVC naar de Filistijnen ! Een bevriende hifi-dealer kon alleen maar bevestigen dat die nu onherstelbaar is .

Dergelijke toestellen zijn niet meer te krijgen , behalve één obscuur merk waarvan geen Nederlandse handleiding te verkrijgen is .
Dus zou ik op zoek moeten naar een DVD-speler/recorder weliswaar zonder videomogelijkheden . Echte DVD-spelers lijken ook niet meer zo talrijk voor handen . Men raadde mij daarom een blu-ray-speler aan die backwords compatibel is , zodat ik er ook DVD-schijfjes mee kan afspelen .
Dat lijkt - tot nu toe - voor mij een weliswaar gedeeltelijke oplossing .

Toen ik via jouw post las dat zo een blu-ray-speler ook nog dienst kan doen als " super muziekbron " , zag ik plots het licht schijnen . ( allez , dat is wel wat overdreven , hé  :) )
Zo een Oppo kan zowel sacd - als Hdcd -schijfjes lezen . Zo heb ik er wel een paar . Da's dus meegenomen . Den Oppo 103 valt hier wel te krijgen aan € 749 . Da's niet  niks . Temeer omdat we - toevallig - deze week , na jarenlang beraad , besloten hebben om onze 20-jarige koel/vries-combinatie omwille van het elektriciteitsverbruik te vervangen door een zuiniger hedendaags model . Die nieuwe koelkast is ondertussen besteld , maar nog niet geleverd .
Ik zit dus momenteel nu al met extra geldelijke uitgaven . Maar toch zie ik een 2de handsmodel voor den Oppo niet direct zitten .  Niet omdat ik tegen 2de hands ben . Integendeel . Maar in dit geval zou ik toch liever voor nieuw gaan .


In elk geval is zo een Oppo ( of eventueel toch iets anders ? ) een denkpiste die ik koester . Maar niet voor onmiddellijk .
Mocht ik toch nog aan een gelijkaardig toestel geraken als die JVC DR-MX1S , zou dat voor mij ook een oplossing bieden .
Maar zo een Oppo met zijn extra mogelijkheden op audio-gebied , is héél verleidelijk . Dat kan ik niet ontkennen .

BlackMonk:
Voor een dvd-recorder van 20 jaar oud ga je inderdaad geen onderdelen meer vinden. Zelfs voor high-end cd-spelers uit die tijd is dat nu al moeilijk geworden en soms zelfs onmogellijk. Recorders hebben zo goed als geen marktaandeel meer. De meeste mensen gebruiken immers hun pc als ze dvd's willen kopiëren of elders bemachtigde films op dvd-r/rw willen schrijven. En vermits meer en meer tv's standaard in staat zijn computervideobestanden af te spelen (zgn. "smart tv's") zal ook meer en meer de wens vervallen om zelf nog dvd's te kunnen schrijven.

De Oppo BDP-103 wordt hier in België veel te duur verkocht: 749 euro voor een toestel waarvan de adviesprijs 699 euro is???
Je hebt kennelijk het alternatief dat ik voorstelde niet geopend: http://www.digithome.be/fr/lecteur-blu-ray/326-oppo-bdt-101-ci-eu.html
Dat is geen tweedehands maar een nieuw toestel: een Oppo BDT-101CI-EU die 549 euro kost en ook doet wat je wenst.
Die Oppo's zie ik maar heel zelden tweedehands aangeboden worden, waarschijnlijk juist omdat ze zoveel functionaliteit aan boord hebben en zolang meegaan. De occasie's die ik zie zijn meestal dvd-spelers van Oppo. BR-spelers van Oppo zie ik maar zeer zelden tot nooit in occasie staan.

rovara:

--- Citaat van: BlackMonk op 13 december, 2015, 17:43:19 ---
Je hebt kennelijk het alternatief dat ik voorstelde niet geopend: http://www.digithome.be/fr/lecteur-blu-ray/326-oppo-bdt-101-ci-eu.html


--- Einde van citaat ---

Ik heb dat " in de vlucht " gelezen en heb al te vlug de conclusie getrokken dat dit een ouder model was en nog 2de hands daarenboven .
Die OPPO BDT-101 CI EU blijkt echter een recent model , maar nog niet al te gekend en slechts te verkrijgen in ons Franstalig landsgedeelte ?
Ik woon hier vlakbij de Nederlandse grens . Misschien is het raadzaam ook eens over die grens te gaan kijken ?

BlackMonk:
Stassen in Eindhoven heeft het toestel ook aan 549 euro.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie