Auteur Topic: Telenet schaft analoge radio en tv af via de kabel  (gelezen 549 keer)

0 leden en 0 gasten bekijken dit topic.

Offline BlackMonk

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 3855
  • Hifi = apparatuur (wetenschap!) + muziek (emotie!)
  • Locatie: Hasselt
    • ZenAudio Forum
Telenet schaft analoge radio en tv af via de kabel
« Gepost op: 07 februari, 2020, 11:32:36 »
Telenet heeft dus aangekondigd dat ze gaan stoppen met het aanbieden van analoge radio en tv via de kabel.  Analoge radio komt eerst aan de beurt. Dat zal voor het einde van het jaar in heel Vlaanderen weg zijn. Ik woon in Hasselt en Telenet stopt al volgende week dinsdag 11 februari 2020 met analoge radio via de kabel.

ik moet de boel dus gebruik laten maken van de Telenet settopbox voor de radio en daar zonder de tv aan te zetten kanaal 905 kiezen voor Klara Continuo (of 915 voor Radio Limburg als de poetsvrouw komt) i.p.v. respectievelijk voorkeuzetoets 7 en 2 voor de Marantz AV8802A met de input "radio" zoals het nu ingesteld staat.

Telenet geeft iedereen die dat wil gratis een FM-antenne voor in de woonkamer waarop je je tuner of receiver kunt aansluiten i.p.v. de distributiekabel als je toch nog analoge radio wil ontvangen. Dat kan en dat werkt, maar je kunt dan geen van de digitale kanalen van de VRT (zoals Klara Continuo) ontvangen. En de VRT heeft ook al aangekondigd binnen een paar jaar te gaan stoppen met analoge radio en volledig voor DAB+ te gaan (rampzalig vermits DAB+ niet overal werkt en vaak ook gewoon niet goed - ik kan dat in mijn woonkamer bijvoorbeeld totaal NIET ontvangen), en dan zou je sowieso nog een keer een andere oplossing moeten zoeken. Zoals een DAB+ tuner of een internetradio aanschaffen, wat voor mij dus geen optie is omdat DAB(+) bij mij niet werkt en ik al internetradio in mijn muziekstreamer heb. Dus is het in feite het makkelijkst voor gewone radio om de digitale radiokanalen van de Telenet settopbox te gebruiken, vermits die toch al aangesloten staat. Er is bovendien bitter weinig verschil in stroomverbruik tussen een Telenet settopbox die aanstaat en gebruikt wordt versus eenje in "slaapstand". Voor de laatste modellen die nog uitgekomen zijn met harde schijf (zoals ik er een heb) is dat 35 W in beide gevallen.

Telenet biedt ook nog een optie voor een digitale radio via DVB-C: https://toestellen.telenet.be/dvb-c-radio-tuner-vdr-210.html voor een kostprijs van 49 euro. Dat is ook een overweging waard, zeker als je Telenet settopbox niet aangesloten zou zijn op je stereoinstallatie. Ik ga dat dus niet doen omdat de Telenet settopbox voor digitale tv immers in mijn hifirek staat en ik dat dus makkelijk kan gebruiken voor die dvb-c radio (dat is hetzelfde).